Liefde

Corona-analyse: zoveel vrijgezellen hebben dates, kussen en seks opgegeven

In heel Europa gelden momenteel verhoogde exit- en contactbeperkingen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. In een recente enquête wilden we weten hoeveel van jullie al een date hebben afgezegd en hoeveel zoenen en seks opgeven.

Meer dan 180.000 gebruikers uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland namen tussen 17 maart en 24 maart 2020 deel aan het onderzoek.

U vindt onze resultaten hier:

De meeste singles stellen de datums uit Sinds de uitreisbeperkingen op 22 maart in Duitsland van kracht werden, heeft ongeveer 28 procent van u uw afspraken geannuleerd. Ter vergelijking: aan het begin van de week (17 maart) was dat nog net iets minder dan de helft (16 procent).

In Oostenrijk tegelijkertijd 39 procent en in Zwitserland zelfs 56 procent van jullie bleef liever thuis. De contactbeperkingen waren daar echter eerder (16 en 19 maart) dan in de Bondsrepubliek.

Niet kussen: tot 53 procent maakt het niet uit Interessant genoeg zagen meer Duitsers (30 procent) af van zoenen vóór de beperkingen van 22 maart dan daarna (28 procent). Sinds de afkondiging van de voorzorgsmaatregelen in Duitsland heeft 38 procent van de vrouwen en 24 procent van de mannen het zoenen al opgegeven.

Over het algemeen stegen de reacties van mannen en vrouwen ook sterk in Oostenrijk (van 26 procent naar 46 procent) en Zwitserland (43 procent tot 53 procent).

Vrouwen zullen eerder dan mannen afzien van intiem contact

Net als bij kussen zijn Duitsers minder attent dan hun buren uit Zwitserland en Oostenrijk: in Duitsland heeft slechts 26 procent van jullie al een praatje opgegeven ten behoeve van je gezondheid. De Zwitsers en Oostenrijkers zijn het daarentegen eens: respectievelijk 40 en 39 procent heeft de seks achter zich gelaten na de recente gebeurtenissen. Er zijn echter in alle landen genderspecifieke verschillen: in Duitsland wachten meer vrouwen (gemiddeld 32 procent) dan mannen (gemiddeld 23 procent) op coronavrije tijden om seks te hebben. In Zwitserland onthoudt 26 procent van de mannen en meer dan twee keer zoveel vrouwen (54 procent) zich liever dan besmet te raken met het virus. Ook in Oostenrijk zijn de uitspraken van mannen (32 procent) en vrouwen (53 procent) heel verschillend.

Maar ja, als jij toch een beetje eenzaam geworden bent: gay dating sites