Salaris

Dit is hoe je moet reageren als je een salarisverhoging wordt geweigerd

Je presteert elke dag heel goed in je werk en er zijn naar jouw mening duidelijke tekenen dat het tijd is voor opslag. Maar je weet dat als het om salaris gaat, je superieuren de betere deal hebben en dat je argumenten moet weerleggen die tegen een verhoging spreken.

Dit artikel is bedoeld om u te helpen het meeste uit het onderhandelingsgesprek te halen.

Lees verder, ontdek de vier meest voorkomende redenen tegen een loonsverhoging en leer hoe u met duidelijke woorden kunt reageren.

“Een loonsverhoging kost ons te veel.”

Deze uitspraak kan onmiddellijke onzekerheid bij u oproepen en u vraagt ​​zich af of uw werk überhaupt wordt gezien, laat staan ​​gewaardeerd, en terecht.

We raden aan om dit argument te weerleggen met de volgende woorden: “Mijn prestatie kan zelfs extra geld besparen en dat ondanks een loonsverhoging.” Zodat wat je zegt niet alleen een lege uitspraak blijft, je moet het ook kunnen rechtvaardigen. Verzamel bewijs van uw prestaties voor het proces.

Misschien heeft u onlangs een bijzonder creatief idee binnengebracht dat het efficiënter heeft gemaakt of heeft u kennis die niemand anders in het bedrijf heeft en zonder welke er duidelijke extra kosten zouden zijn? Denk na over de meerwaarde die u voor uw werkgever brengt en maak dit zichtbaar in de onderhandeling.

“Andere collega’s presteren beter dan jij.”

Ook dit argument geeft geen blijk van waardering. Weet je dat je je best doet in je werk en dat je tot nu toe altijd je doelen hebt bereikt? Het beste in tegenspraak met deze stelling: “Meet mij alstublieft aan mijn individuele prestatie en vergelijk mij niet met anderen”. Het feit dat andere collega’s constant overuren maken en meer projecten aannemen, vermindert op geen enkele manier uw persoonlijke inspanningen.

Als personeelslid van het bedrijf wil je gewaardeerd worden en verwacht je daarom een ​​eerlijke beloning voor je werk.

“Je moet tevreden zijn met je situatie en niet alleen het negatieve zien.”

Probeer je niet meteen te laten intimideren door deze verklaring, want je wordt er indirect van beschuldigd niet dankbaar te zijn. Blijf volhardend en antwoord: “U heeft ingestemd met de salarisonderhandelingen van vandaag en om die reden was ik ervan overtuigd dat u ook serieus met mij in onderhandeling zou treden. Natuurlijk ben ik tevreden en dankbaar, maar een hoger salaris past bij mijn prestatie ”. Met deze verklaring laat je zien dat je serieus geïnteresseerd bent om voor een hoger salaris te gaan en dat je weet hoeveel je werk waard is. Daarnaast blijf je beleefd en laat je zien dat je bezorgdheid en een open discussie daarover belangrijk voor je zijn.

“Uw huidige salaris komt exact overeen met uw waarde.”

U moet dit argument van uw werkgever ook niet zo gemakkelijk aannemen. Kijk van tevoren wat anderen verdienen in jouw functie, of dat nu bij je werkgever is of bij de concurrentie. Als je salaris onder het gemiddelde ligt, kun je hier het beste antwoorden: “Ik heb van tevoren al uitgebreide informatie gekregen over een passend salaris voor deze functie en moet je helaas tegenspreken.” Waar haalt u deze informatie vandaan? Roep hiervoor eenvoudig een gewenst bedrijfsprofiel op en klik op het tabblad “Salaris”.

1 gedachte over “Dit is hoe je moet reageren als je een salarisverhoging wordt geweigerd”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *