Relatiegeschenk

Dit zijn de 10 meest populaire promotieartikelen in 2021

Het jaar 2020 was zwaar, ook voor de promotionele productenindustrie: veel van de mogelijkheden om persoonlijk weggeefacties met een hoge advertentie-impact te verspreiden onder nieuwe klanten en geïnteresseerden waren simpelweg niet meer beschikbaar vanwege Corona.

Beurzen, evenementen en belangrijke conferenties werden ofwel verwijderd zonder vervanging of verplaatst naar digitaal. Toch hebben we geen daling in de werkzaamheden gezien.

Enerzijds komt dit doordat veel bedrijven simpelweg andere manieren hebben gevonden om met reclamemateriaal de aandacht te trekken, bijvoorbeeld door ze per post te sturen in verband met een mooie kaart of een telefoontje.

Anderzijds gebruikten we ons bestaande leveranciersnetwerk om in een heel vroeg stadium maskers en desinfectiemiddelen in ons assortiment op te nemen, die absoluut nodig waren en uiteraard ook als losse promotieartikelen konden worden ingezet. Het is dan ook niet verwonderlijk dat onze nummer één van de meest populaire reclamematerialen natuurlijk een masker is.

Op de tweede plaats van de populairste promotieartikelen van dit jaar staat onze absolute reclameklassieker en langlopende favoriet in vele jaarlijsten: de sporttas. Het is handig, compact en kan heel creatief worden ontworpen met logo’s, afbeeldingen of scherpe slogans. We waren positief verrast door nummer 3: de ligstoel wordt meestal gebruikt op evenementen en beurzen. Sinds dit dit jaar is afgelast, biedt het nu zeker een gezellige plek om even uit te schakelen of ideeën uit te wisselen op sommige kantoortuinen en in grote kantoren.

De multifunctionele sjaal haalde bij ons misschien de vierde plaats als alternatief voor het masker, op de voet gevolgd door onze balpen van bamboe, die een andere trend in bestellingen laat zien. Het onderwerp “duurzaamheid” heeft ook de promotieartikelen bereikt en veel fabrikanten onderzoeken of ze productieprocessen of materialen ecologischer kunnen maken voor hun producten.

Dit zie je ook terug op de plaatsen 6 en 7, waar we steeds vaker aluminium drinkflessen of glazen flessen bestellen in plaats van plastic flessen. Op plaats 8 hebben we nog een klassiek reclamemateriaal dat jaarlijks vaak en graag besteld wordt: de parkeerschijf. Een van de redenen hiervoor is dat veel eigenaren van supermarkten en andere bedrijven erop staan ​​om zo’n parkeerschijf op hun parkeerplaatsen te gebruiken.

De handreinigingsgel bereikte dit jaar de 9e plaats bij de meeste bestellingen vanwege het coronavirus, gevolgd door een andere klassieker in ons assortiment: de katoenen draagtas. We zijn benieuwd hoe 2021 zich zal ontwikkelen en hoe fabrikanten in de reclamemateriaalindustrie kwesties als duurzaamheid of hygiëne, maar misschien ook begrip, loyaliteit en emoties met hun producten zullen aanpakken. De top 10 van promotieartikelen voor 2021 in één oogopslag:

1. mond neusmasker
2. Katoenen sporttas
3. Houten ligstoel zonder armleuningen
4. Personaliseer handdoek
5. Aluminium drinkfles
6. Glazen drinkfles
7. Kartonnen parkeerschijf
8. Handreinigingsgel, 50 ml
9. Katoenen draagtas
10. De aloude aansteker