Alanya

Een reis naar Alanya

Ik ben klaar voor een vakantie op Frankfurt Airport met bagage en wacht tot ik in het vliegtuig sta voor mijn vakantie in Turkije. Alles werkt prima … zoals altijd. Maar als ik in het vliegtuig zit, gebeurt er niets. Er gebeurt een uur lang niets. Wat er dan gebeurt en waarom ik schrijf over een pakketreis naar Turkije, leest u in deze post. De machine staat stil en nu zou mijn reis naar Turkije langzaam moeten beginnen. Maar er gebeurt niets. 10 minuten, 20 minuten, dan een mededeling: “We hebben problemen met de uitzending – een technisch team kijkt ernaar.” OK?! 30 minuten, 40 minuten. Hmmm … dat duurt lang.

Wil ik überhaupt met deze machine vliegen? het gaat door mijn hoofd toen deze gedachte zijn fundament verloor: “Dames en heren, we vragen jullie de machine weer te verlaten. Een vervangende automaat wordt opgestuurd. Meer informatie is verkrijgbaar aan de balie. ” Hoe lang duurt een vervangende machine?

De handbagage weer ophalen en naar de balie lopen, vraag ik me af, staat de vervangende automaat al in Frankfurt? Moet ze eerst hierheen vliegen? Hoelang zal het duren? Ik krijg het antwoord op mijn vragen aan de balie en wil ze meteen vergeten. Maar de schermen op de luchthaven laten het mij ook heel duidelijk zien. Ja, een beetje wazig. Maar zo is het. Vertrek naar Turkije vakantie 13 uur en 20 minuten later dan gepland. Wat? Wat moet ik nu doen voor de 13 uur of 12, want ik heb al een uur in het vliegtuig gezeten. Ik kreeg tenminste een “geweldige” voedselbon voor de 12 uur: 10 euro. Dank je!

Ik leer Frankfurt Airport (vanuit Duitsland vliegt het toch al fijner) vandaag beter kennen. Maar ik gebruik de tijd en mijn mobiele telefoon om bij vertraging te informeren naar de rechten van EU-passagiers. Aankomst in Alanya – Turkije vakantie kan beginnen Eindelijk begint het op een gegeven moment. Natuurlijk niet om 23.45 uur, maar een beetje laat – logischerwijs.

Op een gegeven moment landen we in Turkije en brengt de shuttle ons naar het hotel: Eftalia Resort. In dit geval helaas de laatste op de tour. Ik kom eindelijk om 7.00 uur aan. Tijd om naar het ontbijtbuffet te gaan, toch? Slapen heeft echt geen zin. De zon schijnt al en ik heb ook honger. Daarna verken ik het hotel en breng de dag door op het strand en de tuin van het hotel. 21.00 uur – eindelijk op de been na 36 uur: hotelbed. De hotelkamer ligt aan het oostelijke uiteinde van de stad Alanya, zodat de moeite van de levendige stad niet constant in de hotelkamer zit.

Nu kan de vakantie pas echt goed beginnen….