Grasveld

Het mooiste gazon in de straat

Wilt u het beste gazon op straat? Heel erg bedankt, je hebt de eerste stap gezet en je hebt mij de opdracht gegeven om de blauwdruk en service te leveren om precies dat te bereiken.

Jaren geleden zag ik mezelf als de tovenaar, ik had de houding dat ik in bijna elke situatie kon komen en een spreuk kon uitspreken, een toverdrank en abracadabra kon mixen, het bereikte resultaat. Door bijna 30 jaar ervaring ben ik gaan beseffen dat ik hulp nodig heb, ik heb de medewerking nodig van jou, de opdrachtgever.

Wat voor hulp vraag je?

Misschien is de grootste hulp die iemand mij kan geven, het maaien. De frequentie is een beetje beweeglijk, we zien dat golfbanen, tennisbanen en andere veelgevraagde sportoppervlakken met balrollen meerdere keren per week worden gesneden. Meerdere keren per week maaien op een huishoudelijk gazon is in de overgrote meerderheid van de gevallen echt niet praktisch. Mijn voorkeur op een laag gazon in het warme seizoen is wekelijks maaien met een kooimaaier. In mijn ervaring presteren deze wekelijkse snijvlakken het beste.

Als u een gazonmaaier heeft, zult u merken dat hun voorkeursfrequentie van oktober-april tweewekelijks is en 3-4 wekelijks tot en met de koelste maanden. Ga er in het midden van de winter nooit van uit dat uw gazon gewoon niet groeit en dus niet gemaaid hoeft te worden, zelfs als de maaiopbrengst met 60-75% is gedaald.

De twee soorten maaiers die we op de markt zien, hebben enorm verschillende toepassingen. Als u een gazon op een bank heeft, heeft u ongetwijfeld een regelmatig onderhouden en geslepen kooimaaier nodig. Bezit er een of schakel een gerenommeerde aannemer in die zich aan regelmatige maai-intervallen zal houden. Het is het snijtype (die horizontale schaarwerking) en het gewicht van de eenheid waardoor de snijzoolplaat in de snijzone kan gaan zitten voor een nauwkeurige maaihoogte (alles van 5-20 mm)

De cirkelmaaiers kunnen u een maairesultaat van hoge kwaliteit geven, maar u kunt het beste niet dat strakke uiterlijk van een golf fairway verwachten van een roterend gemaaid gras. De ervaring leert me dat na een paar jaar roterend maaien het oppervlak van een bank ertoe zal leiden dat het oppervlak hoger en zachter wordt, wat resulteert in direct na het maaien scalperen en het verwijderen van alle bladstructuur wat resulteert in een paar dagen wachten na het maaien voor uw gazon. om er weer goed uit te zien ”. Een Buffalo-oppervlak is veel beter bestand tegen langdurig roterend maaien dan een bankoppervlak, denk eraan om het maaisel altijd via de opvangbak te verwijderen. Ja, u kunt een gazon van het Buffalo-type maaien met een cilindermaaier, waarbij u veel lagere hoogten bereikt dan met een roterende maaier, maar de sleutel hier is regelmatig maaien (wekelijks / tweewekelijks) in de warmere maanden. Ga nooit van een wekelijkse of tweewekelijkse snoei naar een interval van een maand of twee en maai op die hoogte van die week of twee weken. Als u een groei-explosie heeft tijdens een langer snij-interval, zal het maaien op die lagere hoogte resulteren in te veel bladverwijdering, waardoor stengels en stolonen worden blootgesteld aan hitte, wind of kou. Het is een goede gewoonte om de maaihoogte in de koelste maanden (mei-sept.) Te verhogen om de plant te helpen met het bladoppervlak, de fotosynthese en de energieproductie te bevorderen. Een verhoging van de maaihoogte op beide oppervlakken met ongeveer 20-30% is een goede vuistregel.

Uw gazon moet direct na het maaien op zijn best zijn en er mag geen groeiperiode zijn voordat het direct na het maaien weer bezinkt. Dit wordt bereikt door de schaar-snijwerking van een cilindermes die een niet-scheurende, vlijmscherpe snede in het bladmes maakt. Als alternatief draait het bij de maai-actie van de cirkelmaaier om brutaliteit, waarbij de maaimessen met zo’n snelheid ronddraaien dat het mes in een rechte hoek door het omhoog staande grasblad snijdt of (op een stomp mes) door het opstaande grasblad slaat. Naarmate de rand van het blad verslijt, verslechtert de kwaliteit en de snede in het blad, de snede gaat meer over scheuren dan over snijden, dit resulteert in gespleten en gescheurde bladmessen, waarbij jonge bladmessen van stengels en ligules worden gescheurd voordat ze de kans krijgen om vormen juist een oppervlak.

Kortom, zorg voor de juiste maairoutine, gebruik de juiste maaier voor uw gazontype, gebruik de juiste methode en maai genoeg voor die tijd van het jaar. Beschouw maaien als uw gras dat naar de sportschool gaat, het blijft fit en gezond, klaar om de elementen te weerstaan ​​- hitte, slijtage en droogtestress.

1 gedachte over “Het mooiste gazon in de straat”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *