Klimparken

Klimparken in Nederland

Klimparcoursen over platforms, touwen, bruggen, obstakels en tokkelbanen zorgen voor de juiste adrenalinestoot bij het klimmen op hoge hoogten. Beginners, kinderen en dappere klimmers kunnen zichzelf op verschillende niveaus uitdagen en de klimfaciliteiten verkennen. Natuurlijk zijn er in de klimparken in het andere Nederland klimpaden die geschikt zijn voor de leeftijd en veiligheidsmaatregelen: professionele instructies en beschermende uitrusting zoals klimgordels en helmen zijn inbegrepen. Niets staat een spannende excursie naar het klimpark in de weg!

Klimbos Achterhoek in Ruurlo

Een spannende actieve excursie met pure spanning en adrenaline? Een geweldige dag die leuk is voor jong en oud? Dan is klimbos Achterhoek in Ruurlo echt iets voor jou. Zes fantastische routes wachten erop om “beklommen” te worden. Meer dan 100 overtochten zorgen voor tal van bijzondere moedstests, verschillende hoogtes en moeilijkheidsgraden garanderen klimplezier voor het hele gezin. Het klimpark in de Achterhoek biedt spanning en adrenaline gegarandeerd – een avontuur dat je niet snel zult vergeten.

Waar? Hengeloseweg 2, 7261 LV Ruurlo

Veluwse klimbos in Apeldoorn

In het prachtige park Berg en Bos in Apeldoorn ligt het Veluwse klimbos vlakbij Apenheul. Jong en oud kunnen stoom afblazen op de negen verschillende routes. Klim over uitdagende bruggen en netten, slinger van de ene naar de andere kant met de robuuste lianen of daal af in een van de stoere kabelbanen. Het klimpark in Apeldoorn biedt klimplezier voor het hele gezin.

Waar? J.C. Wilslaan 21, 7313 HK Apeldoorn

Klimpark avontuurlijk Paasloo

Beleef een waanzinnig avontuur nabij Nationaal Park Weerribben bij het klimbos Paasloo. De 4 banen van het klimpark Paasloo zijn zeer geschikt voor beginners en ervaren klimmers, zowel qua hoogte als moeilijkheidsgraad. Kruip door tonnen, slinger van plateau naar plateau en land dan op een klimmuur. Maar er zijn ook toffe zip-lijnen in de baan, waardoor je de gekste obstakels in de bomen tegenkomt.

Waar? Paasloƫrweg 14A, 8378 JB Paasloo

Klimpark AvaTarZ in Deurningen

Beleef spannende momenten op grote hoogte op het uitdagende klimparcours van klimpark AvaTarZ in Deurningen. Het grootste klimbos van Nederland biedt verschillende klimcursussen voor jonge en ervaren klimmers, er zijn op leeftijd afgestemde klimtochten voor grote en kleine avonturiers. Verschillende routes in het klimbos AvaTarZ bieden gevarieerde obstakels die voor de juiste kick zorgen. Eindelijk zoef je naar de finish op de langste zipline van Nederland!

Waar? Hengelosestraat 230, 7562 PK Deurningen

Klimpark Rutbeek in Enschede

In een bosrijk gebied van ongeveer 1 hectare bij Het Rutbeek in Enschede is een spannend touwenparcours aangelegd: het klimpark Rutbeek. Het parcours is ongeveer 5 meter hoog en biedt uitdaging, plezier en avontuur. Verlaat vaste grond voor een adembenemende ontdekkingsreis op grote hoogte. Ze klimmen vaardig van boom naar boom, over balken, planken, netten en touwen. Je moed en doorzettingsvermogen zullen op de liaan op de proef worden gesteld. Net als Tarzan (of Jane), slinger je van het ene platform naar het andere aan een touw.

Waar? Blikkersmaatweg 15, 7546 RJ Enschede

Klimparken en andere excursietips in het andere Nederland

Naast excursies in het klimbos, hoogtouwenparcours of klimpark zijn er nog vele andere excursiebestemmingen voor het hele gezin in het andere Nederland. Thema- en recreatieparken, dierentuinen en dierentuinen, interessante musea voor kinderen en natuurlijk de Nederlandse Hanzesteden bieden geweldige belevenissen voor jong en oud. Ook hebben wij tips voor uitstapjes met kinderen waar verveling een vreemd woord is!

Iets wat misschien van toepassing is, is de kortingskaart voor evenementen en dagjes uit van Nappas. Leuke dagjes uit, maar dan met korting.

Geniet van uw dagje uit in het andere Nederland.