Scheren

Nat of droog scheren?

Er is tegenwoordig een grote verscheidenheid aan ontharingsmethoden beschikbaar. Met name de methoden voor permanente ontharing zoals IPL en SHR worden steeds populairder. Maar waxen en suikers beloven ook wekenlang een zijdezachte huid. Als dingen snel moeten gebeuren, gebruiken veel vrouwen en mannen nog steeds scheermesjes. Zelfs dan heb je nog steeds keuze te over: handscheermes of elektrisch scheerapparaat – wat is beter? Natuurlijk zijn er zeer individuele voorkeuren en antipathieën. Hieronder presenteren we beide opties en de belangrijkste voor- en nadelen.

Dit is het elektrische scheerapparaat

Het elektrische scheerapparaat is een moderne uitvinding. Het bestaat al 100 jaar niet meer. Zoals de naam al doet vermoeden, is het elektrische scheerapparaat een elektrisch bediend apparaat voor ontharing. Nogmaals, er is niet één, maar een veelvoud aan verschillende typen. Hoewel de gedachte aan een elektrisch scheerapparaat vaak wordt geassocieerd met het scheren van mannenbaarden, zijn er tegenwoordig ook speciale elektrische scheerapparaten voor vrouwen. Er zijn ook soorten die met of zonder koord kunnen worden gebruikt. Deze laatste werken dan op batterijen of zijn oplaadbaar.

Met de hand scheren

Het handscheerapparaat bestaat al veel langer dan het elektrische scheerapparaat. Er is hier ook een enorme selectie. De verschillende versies variëren ook sterk in prijs. Of het nu gaat om een ​​wegwerpscheermes, veiligheidsscheermes of een systeemscheermes met verwisselbare mesjes, er is voor elk wat wils.

Nadelen elektrisch scheren

Naast het feit dat een elektrisch scheerapparaat meestal iets duurder is dan de meeste handscheermessen, zijn ze ook vaak een stuk groter. Of men erin slaagt beter te scheren met een klein of groot scheermesje is weer een individuele zaak. Op reis hebben handscheermessen het doorslaggevende voordeel dat ze gemakkelijker te vervoeren zijn. Bij de snoerloze versie van het scheerapparaat is het ook mogelijk dat de accu leeg is als je gaat scheren. Hier moet je van tevoren plannen en kun je niet zomaar aan de slag wanneer het jou uitkomt. Waarschijnlijk het grootste nadeel is het gebrek aan grondigheid. Scheren met een elektrisch scheerapparaat duurt meestal iets langer dan met een handscheermes. Het te scheren gebied moet vaak meerdere keren worden geschoren om het gewenste resultaat te bereiken. Dit komt doordat de messen niet worden blootgesteld. Als gevolg hiervan is het elektrische scheerapparaat doorgaans veiliger in gebruik.

Nadelen nat scheren

De meeste handscheermessen zijn ongeschikt, vooral als het gaat om duurzame ontharing. Vooral wegwerpscheermesjes produceren enorme hoeveelheden plastic afval. Een ander nadeel is het veel voorkomen van huidirritatie na gebruik van een handscheermesje. Een branderig gevoel of een scheermesje is vaak het gevolg. Gelukkig zijn er tal van tips en trucs om je goed te scheren.

Voordelen elektrisch scheren

Elektrische scheerapparaten zijn doorgaans duurder in aanschaf dan handscheerapparaten, maar gaan langer mee, waardoor de investering zichzelf snel terugverdient. De prijzen variëren ook afhankelijk van de vorm van het scheermes. Ook hier zijn de mogelijkheden even gevarieerd als onbegrensd. Verder vergroten diverse opzetstukken de mogelijkheden. Een groot voordeel is de veiligheid tijdens gebruik. De mesjes van het elektrische scheerapparaat zijn niet zichtbaar, wat het risico op letsel minimaliseert in vergelijking met het handscheermes.

Voordelen nat scheren

Met het handscheerapparaat scheert u gladder dan met het elektrische scheerapparaat. De mesjes zitten dichter bij de huid tijdens het scheren en kunnen gemakkelijk worden vervangen als ze te dof worden. Bovendien is het gebruik van een handscheermes de snelste vorm van scheren. Zoals u kunt zien, hebben beide modellen hun voordelen. Of je nu kiest voor een handscheermes of een elektrisch scheerapparaat hangt uiteindelijk altijd af van je individuele voorkeuren.