Kussens

Nieuwe hoofdkussens kopen?

Ben je toe aan nieuwe hoofdkussens? Liggen ze niet lekker of heb je ze al jaren? Een goed kussen zorgt ervoor dat jouw nek goed ondersteund wordt tijdens je slaap. Samen met je matras zorgen hoofdkussens ervoor dat jouw ruggenwervel op een natuurlijke manier ligt. Op deze manier worden jouw spieren ontlast zodat je echt tot rust kunt komen. Een slecht kussen kan echter zorgen voor een onnatuurlijke houding van je ruggenwervel. Dit zorgt ervoor dat spieren bekneld en belast worden, wat voor lichamelijke klachten zorgt. Klachten als nekpijn, rugpijn en zelfs kniepijn kunnen zich dan voordoen, wat natuurlijk erg vervelend is. Met het kiezen van goede hoofdkussens zorg je voor een optimale nachtrust, waardoor jij meer energie en vitaliteit hebt voor een productieve dag.

Wanneer zijn jouw hoofdkussens toe aan vervanging?

Hoe weet je wanneer je hoofdkussens toe aan vervanging zijn? Vele hoofdkussens hebben een algemene levensduur. We gebruiken de kussens gemiddeld een derde van de dag, waardoor ze na verloop van tijd hun stevigheid verliezen. Zo gaan memory foam kussens over het algemeen 3 jaar mee, waar donskussens zo’n vijf jaar meegaan. Een andere tip om te controleren of jouw kussen toe is aan vervanging, is om je hoofdkussen dubbel te vouwen en even vast te houden. Herstelt de oorspronkelijke vorm direct bij het uitvouwen? Of blijft de vouw zitten en moet het kussen zelf in vorm brengen of opschudden? In het laatste geval geeft het kussen niet voldoende ondersteuning meer. Dan weet je dat het tijd is voor vervanging.

Welk soort kussen kan ik het beste kiezen?

Het kiezen van een hoofdkussen, is erg persoonlijk. Zo houden sommige mensen van een stevig kussen wat veel steun en volume biedt. Voor de ander is dit echter niet prettig en wordt juist de voorkeur gegeven aan een zacht kussen waarmee lichte ondersteuning aan het hoofd wordt gegeven.

Het materiaal en de dichtheid van het vulmateriaal bepalen hoe de hoofdkussens liggen. Zo is een latex kussen erg stevig en houdt warmte vast. Dit kussen is waarschijnlijk niet geschikt wanneer je vooral op je rug ligt en het snel warm hebt. Andere mensen vinden stevige materiaal juist wel prettig. Een hoofdkussen gemaakt van dons is ook erg populair. Deze kussens zijn hypoallergeen, dus geschikt voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt. Ook kan je kiezen voor synthetisch materiaal. Deze hoofdkussens zijn vaak voordelig in aanschaf en liggen comfortabel.

Wat is belangrijk wanneer je op zoek bent naar goede hoofdkussens?

Wanneer je nieuwe hoofdkussens gaat kopen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Ten eerste is het natuurlijk van belang wat jouw budget is. Je hebt een kussen al voor een tientje gekocht, maar zal deze wel voldoende ondersteuning geven? Aangezien je er elke nacht gebruik van maakt, is het aan te raden te investeren in goede hoofdkussens. Op je nachtrust wil je namelijk niet besparen. Bovendien is ook jouw slaaphouding van belang wanneer je een nieuwe hoofdkussens aan gaat schaffen. Op je zij lig je namelijk hoger met je hoofd dan wanneer je op je rug ligt.