Sollicitatie

Opzegbrief als werknemer

Natuurlijk voel je je spontaan absoluut opgetogen als je sollicitatiebrief slaagt. En terecht – en u moet zeker uw succes vieren. Maar er is nog een laatste hindernis die u elegant moet nemen: uw ontslag bij uw huidige werkgever. En niet iedereen is er hier cool over. Voor elke tweede persoon gaat naar de baas gaan gepaard met aanzienlijke buikpijn. Het is des te belangrijker om u dienovereenkomstig voor te bereiden op de beëindiging. Dit geldt zowel voor een beëindigingsgesprek als voor de schriftelijke beëindiging.

Diplomatie is goud – gedrag bij beëindiging van het dienstverband

Een beëindiging is meestal een zeer emotionele kwestie. Enerzijds komt dit doordat je veel leven en passie in het bedrijf hebt gestoken. En het feit dat er na deze stap veel voor jou verandert. Hetzelfde geldt echter voor uw werkgever. Er moet immers een passende vervanger voor je worden gevonden en er moet een uitgebreide inwerkperiode worden doorlopen. En of dat meteen lukt, staat in de sterren geschreven. En niet te vergeten de angst dat u waardevolle knowhow of vermogende klanten wegneemt. Uw initiatief bezorgt de werkgever veel overlast! Ongeacht hoe u zich voelt om het bedrijf te verlaten, u moet beslist kiezen voor een serieuze exit.

Natuurlijk is een afsluiting de perfecte manier om alles wat is opgehoopt los te laten om echt te ventileren. Zelfs als de verlichting een paar uur aanhoudt, wordt het niet aanbevolen. Enerzijds moet je nog je resterende werkdagen afwerken, wat sowieso al moeilijk genoeg is. Want zodra de opzegging bekend wordt, ben je een soort vreemdeling in het bedrijf en behoor je er eigenlijk niet meer toe. Anderzijds mag u niet vergeten dat u van uw werkgever nog steeds een goede, gekwalificeerde jobreferentie verwacht. Het is dus logisch om tot het einde een goed gezicht te houden en zonder verwijten gedag te zeggen. En als het nog steeds zo moeilijk is, stop dan zo correct mogelijk! Uw ongenoegen verbruikt alleen energieën die u vanaf nu verstandiger kunt gebruiken.

Schriftelijke beëindiging als werknemer

De beëindiging van uw arbeidsrelatie is geregeld in de wet. Er zijn een paar dingen die u hier moet overwegen, zodat uw beëindiging daadwerkelijk juridisch bindend wordt zonder een extra hoofdstuk. Dus uw wil is cruciaal. Het goede: je hebt geen toestemming nodig. Dat zou nog leuker zijn! De werkgever zoekt vaak het interview om erachter te komen waarom de werknemer wil vertrekken. Zijn laatste troef is zwaaien met het chequeboek en een nieuw salarisvoorstel doen.

U moet goed nadenken of u daadwerkelijk op het tegenbod wilt reageren. Als u ondanks de beëindiging blijft, kan er een slechte nasmaak ontstaan. Als u stopt, moet u uw werk in de resterende dagen tot het einde van de opzegtermijn ter beschikking stellen van uw werkgever. Om de periode zo kort mogelijk te houden, helpt het om tijdig voor de opzegging een dik kussen van het resterende verlof op te halen. U heeft absoluut recht op uw resterende verlof.