Sportkleding

Tips tegen stinkende sportkleding

Of het nu gaat om duurtraining of krachttraining, iedereen die veel aan sport doet, kent regelmatig het probleem: stinkende sportkleding. Met het zweet komt de stank.

Haal de zweetlucht uit uw functionele kleding

Sportkleding van hoge kwaliteit heeft zijn prijs en iedereen heeft bijzondere stukken in de kast die ze heel graag willen en willen dragen. Maar als je intensief en vaak traint, merk je het snel. Zodra het zweet door bacteriën wordt afgebroken, gaan de kleding onaangenaam ruiken en kun je zelfs na een grondige wasbeurt de geur vaak niet meer kwijt. Maar er zijn een paar trucs voor het wassen van sportartikelen die het probleem een ​​beetje kunnen verlichten. Met deze tips los je het probleem op en bewaar je je favoriete items uit de prullenbak.

Tips voor het wassen om zweetgeur kwijt te raken

Als je je sportspullen in je sporttas of wasmand vergeet, ben je al kwijt en stinkende sportkleding is onvermijdelijk. Hoe langer het duurt om te wassen, hoe sterker het zweet zich in de vezels kan nestelen en in het ergste geval kan aanvallen en afbreken. Was de dingen daarom zo snel mogelijk na uw training of laat ze in een sopje weken. Als je niet de kans hebt om je kleding uit te spoelen of te laten weken, is het altijd beter om je vochtige kleding te luchten en te drogen dan ze verfrommeld te laten.

Vezels die nauwelijks zweetgeur produceren

Kleding gemaakt van merinowol is bijzonder geschikt voor koudere temperaturen en buitensporten in de winter. Merinowol is een natuurlijk product, met zijn rekbare eigenschappen past het zich optimaal aan de bewegingen van het lichaam aan en overtuigt het door zijn verwarmende effect, zelfs als de vezels vochtig worden. Het mooie hiervan is dat merinowol langdurig geurloos blijft en dankzij de zelfreinigende eigenschappen meestal slechts korte ventilatie voldoende is om snel weer gebruiksklaar te zijn.

Als het goede moet worden gewassen, is de normale wascyclus op 30-40 ° C met normaal wasmiddel het beste voor producten gemaakt van merinowol. Gebruik alleen wasverzachters en wasmiddelen met enzymen om de natuurlijke vezels te beschermen.

Het juiste wasmiddel voor sportkleding

Veel van de sportkleding is gemaakt van synthetisch materiaal en mag alleen gewassen worden op maximaal 40 graden. Dit helpt vaak niet om de bacteriën te doden, waardoor de geur van zweet blijft. De juiste wasmiddelkeuze is hierbij cruciaal. Als een conventioneel wasmiddel niet genoeg is, moet u een speciaal wasmiddel * proberen dat geschikt is voor functionele sportkleding, gemaakt van microvezel en membraanweefsel. Ik vertrouw op een hygiënische wasmachine * die alle bacteriën doodt, zelfs bij een lage wastemperatuur van 20 graden. Er is nu ook een geurverwijderaar wasspoeling *. Beide producten gaan in het compartiment voor wasverzachter en zijn geschikt voor alle soorten textiel, inclusief functioneel ondergoed. Gevaar! Blijf uit de buurt van wasverzachter omdat dit de microporiën van de membranen verstopt! De stof kan het zweet dan niet meer opnemen en ook niet naar buiten afleiden. Vermijd ook wasmiddelen voor zware was, aangezien sommige daarvan oxidatiemiddelen bevatten op basis van H2O2 of hypochloriet.