Notebook

Tweedehands laptop

Wat is logisch en wat niet? Een gids voor het kopen van computers voor kinderen, tieners en studenten Computers, smartphones, tablets

Deze zijn tegenwoordig allemaal onmisbaar geworden. Zelfs niet van school. Of we het nu leuk vinden of niet, deze apparaten zijn een natuurlijk onderdeel van het dagelijks leven van schoolkinderen en kinderen in het algemeen. U moet daarom vroeg of laat leren hoe u deze techniek correct kunt gebruiken. Of en wanneer het zinvol is dat een jongere een eigen computer heeft, is niet in algemene termen te zeggen. Maar het lijdt geen twijfel dat vroeg of laat een aankoopbeslissing zal worden genomen. Voor sommigen is de instroom in het secundair onderwijs daarbij het cruciale punt. Anderen denken dat nog een paar jaar wachten gepast zou zijn. Sterker nog, je moet altijd de individuele ontwikkeling van het kind of de jongere in de gaten houden. Net als zijn individuele leeromgeving op school en de eisen die daaruit voortvloeien. We gaan echter niet in op de fundamentele vraag of uw kind een eigen computer nodig heeft of niet, maar op de vraag wat voor soort computers in dit opzicht zinvol zijn als u momenteel een aankoop overweegt.

Welke eigenschappen moet een goede pc / notebook voor kinderen en jongeren hebben?

Laten we allereerst verduidelijken welke kerneigenschappen een computer / pc moet hebben voor kinderen, schoolkinderen en adolescenten. betrouwbaarheid Of u nu kiest voor een notebook of een pc en hoe krachtig de computer ook moet zijn, een computer moet in wezen één ding zijn: betrouwbaar. In dit opzicht is de afgelopen twintig jaar een enorme technische vooruitgang geboekt. Veel lezers herinneren zich misschien nog wel met welke computers ze zijn opgegroeid in de jaren 90 of 80 – frequente systeemcrashes maakten deel uit van het dagelijks leven en waren eigenlijk heel normaal in de wereld van pc’s. Het is vandaag anders. Goede hardware, samen met een modern besturingssysteem, werkt betrouwbaar en heeft een lange levensduur. Dit geldt echter niet voor goedkope, zo niet goedkope hardware. Ook al is dit net zo of zelfs krachtiger dan een dure hardwarevariant voor een lagere prijs. Concreet betekent dit voor u: Als de betrouwbaarheid van een notebook of pc belangrijk voor u is, kunt u beter voorzichtig zijn met koopjes van de discounter. U moet goedkope nieuwe apparatuur van discounters beter vermijden. Betrouwbaarheid en duurzaamheid zijn niet een van hun sterke punten. We zeggen niet dat deze inherent slecht moeten zijn. Maar denk niet dat computerfabrikanten iets weg te geven hebben. Om zulke concurrerende prijzen te realiseren, wordt meestal op alles bespaard (alleen niet op prestatie, want dat trekt klanten aan). Inferieure voedingen, slechte condensatoren, RAM van slechte kwaliteit en / of onvolwassen of zeer goedkope moederborden zijn vaak het gevolg. Dit zijn allemaal factoren die mogelijk een aanzienlijke invloed hebben op de levensduur van de computer en die herhaaldelijk voor vervelende instabiliteit van het systeem zorgen. Sla hier dus niet op de verkeerde plek op. Bij het kopen van een computer voor kinderen, adolescenten en schoolkinderen is het veel handiger om te focussen op kwaliteit en in plaats daarvan te besparen op prestaties. Omdat kinderen en jongeren beslist geen high-end processors nodig hebben voor hun pc’s of notebooks die bedoeld zijn voor werk.

Matige prestaties zijn voldoende voor studenten

Ideaal voor jonge studenten: een notebook met matige prestaties die betrouwbaar werkt en stabiel is. De huidige computertechnologie voor thuisgebruik is ook erg efficiënt op instapniveau en op een heel ander niveau dan 20 jaar geleden. Zelfs jonge schoolkinderen hebben voor hun toepassingsgebieden geen buitensporig dure processors van topklasse nodig, kinderen toch niet. De hardwarevereisten van applicaties uit de kantooromgeving (tekstverwerking, spreadsheets of presentatiesoftware zoals Powerpoint) zijn vrij matig, zodat de aanschaf van een tweedehands, maar kwalitatief hoogwaardige computers zeker een optie is. Koop in dit geval echter bij een gespecialiseerde dealer en zorg ervoor dat de pc’s / notebooks van de provider professioneel zijn gereviseerd. Hier krijgt u de garantie en daarmee de zekerheid dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Qua prestaties bespaar je op de processor en ook op de hoeveelheid RAM. U moet niet beknibbelen op massaopslag – zorg ervoor dat het een SSD-harde schijf is. De klassieke harddisk-technologie (HDD) is niet meer up-to-date, zelfs niet voor pc’s die bedoeld zijn als leeromgeving voor studenten.

Pc’s en notebooks voor schoolkinderen en kinderen

Zeker als de computer bedoeld is voor jongere leerlingen, moet je ervoor zorgen dat deze pc stevig gemaakt is en een beetje kan weerstaan. Zeker als het om een ​​notebook gaat. De achilleshiel van een notebook is meestal het toetsenbord. Als er vloeistof op het toetsenbord komt, betekent dit vaak het einde van goedkope apparaten, omdat de vloeistof zo door de hardware sijpelt. Het tweede punt waar het kaf van het koren wordt gescheiden, is de stabiliteit en kwaliteit van de scharnieren van het display. Hoogwaardige notebooks (zoals zakelijke notebooks) bieden veel betere bescherming en zijn over het algemeen veel beter gepositioneerd in termen van stabiliteit dan zogenaamd goedkope koopjes. Hoe nuttig dergelijke laptops ook zouden zijn, helaas zijn ze duur in aanschaf en zullen ze daarom waarschijnlijk niet worden gebruikt als werkuitrusting voor kinderen en jongere studenten. Tenzij u natuurlijk besluit om gebruikte notebooks uit het bedrijfsleven te kopen. Aangezien de hoogst mogelijke prestatie van een pc / notebook voor schoolkinderen en kinderen eigenlijk geen koopargument is, kun je hier veel geld besparen en een apparaat aanschaffen dat alles biedt wat kinderen nodig hebben op het gebied van betrouwbaarheid, prestaties en stabiliteit. Compatibiliteit en moderne technologie is ook belangrijk voor computers voor studenten Wat het systeem betreft, moet u compromisloos vertrouwen op Windows 10. Met andere woorden, het systeem waartoe de toekomst behoort op scholen en in het onderwijs. Bij het kiezen van een computersysteem moet u zich concentreren op maximale distributie en compatibiliteit. Omdat scholen ook vertrouwen op het besturingssysteem en de software die voor het onderwijs het meest op de markt zijn. Concreet betekent dit: voor kinderen / adolescenten moet u vertrouwen op een computer met Windows 10. Dit garandeert dat de software die nodig is voor school ook gebruikt kan worden en dat de jongere / leerling leert op het systeem dat in de wereld van het werk het meest gebruikt wordt. Dus als u overweegt een gebruikte pc / laptop aan te schaffen, kiest u beter niet voor een te oud apparaat. Een computer die 12 jaar oud is en waarop de programma’s die nodig zijn voor de leerdoelen niet draaien, zal uw kinderen in het heden of de toekomst weinig opleveren.