Website

Waar kan je allemaal je website hosten?

Als je op zoek bent naar hosting voor je website, zijn er een hoop mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Veel mensen zijn hier niet van op de hoogte. Geldt dit ook voor jou? Dan kun je de volgende informatie goed gebruiken.

Wat is een hostingpakket en wat heb je eraan?

Om te beginnen is het handig dat je weet wat hosting precies is en waar het voor is. Hosting wordt gebruikt om een website te kunnen laten draaien. Ook zorgt hosting er voor dat je website beveiligd is tegen aanvallen van derden. Hosting is noodzakelijk omdat je website door hosting online op een server staat. Indien je website of webshop niet wordt gehost, zal deze ook niet online kunnen staan.

Een hostingpakket voor gemiddelde en kleine websites en webshops

Er zijn er veel verschillende hostingpakketten. Indien je snel op zoek bent naar een hostingpakket voor een kleinere website met een laag dagelijks bezoekersaantal, is WordPress hosting waarschijnlijk de beste optie. Dit is een hostingpakket waarbij je gebruik kunt maken van een gedeelde server, dat is prima voor een kleine website met een laag dagelijks bezoekersaantal. Naast WordPress hosting zal je ook kunnen kiezen voor shared hosting als het voor een kleine website met een laag bezoekersaantal is. Er zijn natuurlijk nog een hoop andere mogelijkheden die je makkelijk via het internet kunt achterhalen, want er zijn een hoop bedrijven die zich bezighouden met de hosting van websites en webshops.

Hostingpakketten voor grote websites met dagelijks veel bezoekers

Als je eigenaar bent van een grote website of webshop waar dagelijks veel bezoekers op komen, is het beter om voor een hostingpakket te kiezen waarbij je beschikking hebt tot een eigen server. Doordat je beschikking hebt over een eigen server zal je minder vaak en minder snel problemen ervaren waardoor je website traag of in het ergste geval zelfs tijdelijk offline is. Daarnaast is je website of webshop beter beveiligd op een eigen server. De kans om problemen omtrent beveiliging te ervaren is hierdoor dus ook kleiner. Wanneer je een website met veel bezoekers hebt, zou je eens kunnen kijken naar VPS hosting. VPS staat voor virtual private server hosting. Bij dit hostingpakket zal je beschikking hebben tot een geheel eigen server. Naast dat je kunt kiezen voor VPS hosting, kun je ook kiezen voor dedicated hosting. Hierbij zal je ook voorzien zijn van een eigen server.

Nog vele andere mogelijkheden

Naast de genoemde hosting mogelijkheden, heb je nog een hoop andere mogelijkheden als je op zoek bent naar een geschikt hostingpakket voor je website. Veel aanbieders van een domeinnaam bieden ook hosting, mogelijk is dit geschikt voor jouw website. In veel gevallen is het wel belangrijk om rekening te houden met de klantenservice van jouw hostingpartij. Zorg ervoor dat de klantenservice 24/7 bereikbaar is voor nood. Mocht er een storing zijn met jouw webshop, dan kun je in ieder geval terecht bij de klantenservice van deze organisatie. In veel gevallen kunnen zij je helpen om de problemen op te lossen.