Waarom Trouwen

Waarom trouwen we?

Trouwen geeft ons zekerheid en zekerheid. Een “belofte” om nooit meer alleen te zijn.
Of het laat ons tenminste geloven. Want als je naar de standvastige statistieken kijkt, weten we (allemaal) dat bijna elk 2e huwelijk eindigt in een scheiding. We gaan toch trouwen. Maar waarom?

Sociale norm en veiligheid

Onderwijs – baan – huwelijk – huis – kinderen. Deze sequentie wordt al vele jaren in ons gegraveerd en is niet zo gemakkelijk weer te “ontgraveren”. Tot ver in de 20e eeuw werd de vraag niet gesteld: huwelijk, ja of nee. Nee, trouwen was een vanzelfsprekendheid. Net als het starten van een gezin. Het ene heeft pas echt zin als je het andere wilt.

Dus als het allemaal gaat om “het creëren van een stabiele omgeving”, waarom hebben we dan een huwelijksfeest nodig? (wat evenveel kost als een reis rond de wereld).
Je vraagt ​​je af: zou een man zich nog steeds op zijn knieën werpen met een menigte dansende mensen en de achtergrondmuziek van Bruno Mars ‘, “hey baby, ik denk dat ik met je wil trouwen!” ?
… alleen om dan naar de burgerlijke stand te gaan, een paar zinnen te herhalen tegen een vreemde (die overigens niemand dat ooit tegen elkaar zou zeggen) en te stempelen wat er is gezegd met een handtekening?

Ja, hedging klinkt lang niet zo sexy en romantisch. Evenmin als de feitelijke betekenis van het woord huwelijk, namelijk “instelling” of “huishouden”. Of de betekenis van het woord huwelijk, namelijk – respect, wees niet bang – “wet”.

Maar gelukkig is er …

Het onvergetelijke huwelijksfeest: het grote hoogtepunt in het leven
Echt, gelukkig. Wanneer heb je anders zo’n goede reden om al je dierbaren bij elkaar te hebben en 1-3 dagen te feesten, waar dag en nacht aan elkaar lassen?

Ja, het huwelijksfeest is echt een bijzondere ervaring. Het is ook een bijzondere dag voor alle aanwezigen en zal door iedereen herdacht worden (mits het 9e glas mousserende wijn het niet weer wegspoelt).
Je hoeft maar 40-70 jaar heel veel moeite te doen zodat deze unieke herinnering niet wordt ingeruild voor een tweede.

En die ringen?

Tsja, de ringen zijn nog steeds het symbool van eeuwige liefde, vandaar dat ze rond zijn. Er komt immers geen einde aan de liefde.

Vandaar dat ringen vandaag de dag niet meer zo vanzelfsprekend zijn, maar wel een mooi gebaar.