Turkije

Waarom Turkije?

De geschiedenis van Turkije

We kennen allemaal het lied Istanbul, Constantinopel … nietwaar? (sorry als dat de rest van de dag in je hoofd zit). Nou, Istanbul (ook bekend als de grootste stad van Europa) is de moderne versie van Constantinopel, de ooit hoofdstad van het Romeinse Rijk. Dat betekent dat u overal waar u gaat archeologische overblijfselen en geschiedenis zult vinden.
Van de Basilica Cisterne tot het wereldwonder Hagia Sofia, Istanbul zelf staat vol met Instagrambare geschiedenislessen.
En buiten de stad is nog meer. Pamukkale staat bekend om de witte travertijnterrassen, maar ook de buren van Hierapolis, een van de grootste overblijfselen van het Romeinse rijk, compleet met een thermaalbad.

Over de gebouwen gesproken …

Een die niets te maken heeft met het Romeinse rijk, maar wereldwijd bekend is, is de Blauwe Moskee van Istanbul. Het is niet de grootste, de oudste of zelfs de blauwste, maar de Blauwe Moskee is een islamitisch icoon en verwelkomt jaarlijks duizenden bezoekers (zowel moslims als niet-moslims). Het is ook slechts een van de honderden prachtige moskeeën die de skyline van de Bosporus accentueren. Als je van plan bent om wat tijd in de stad door te brengen, bekijk dan zeker de gratis Istanbul-tour voor meer informatie.

Het eten in Turkije

Kebabs van de bron. Moet er nog veel meer worden gezegd? Turkije is een overwegend islamitisch land, dus verwacht niet veel varkensvlees te vinden. Vegetarisch gaan is niet onmogelijk, maar het is veel moeilijker dan omringende landen. Straatverkopers bieden voornamelijk brood en kaas (of de eerder genoemde kebabs), dus het is de moeite waard om een ​​markt binnen te gaan als je er een ziet om voedzamere snacks in te slaan om te verkennen.
Overal vind je verse sappen (met avocado en honing kun je niet fout gaan). Als zeevruchten jouw ding zijn, kun je gemakkelijk verse vis en oesters vinden.

Turkse baden

Naar een ḥammām gaan (klinkt als ha-moeder) is een traktatie die geen reiziger mag overslaan. Je loopt de kant van de spa met je geslacht binnen, trekt je kleren uit en geniet ervan. Er zijn toeristische versies, maar je kunt ook een lokale hammām bezoeken. Als dat het geval is, zult u waarschijnlijk niet veel Engels gesproken vinden. U krijgt een kom om uzelf te wassen. Sommige baden hebben zeep, maar als u bijzonder bent over uw producten, neem deze dan zelf mee.

De hotels

De hotels zijn doorgaand erg goed, het personeel erg vriendlijk.

We hebben twee aanbevelingen voor je aan de Turkse riviera:

Turquoise side

Door de centrale ligging van Hotel Turquoise Side biedt voor alles wat. De voorkant van het hotel kijkt recht over de Middellandse Zee uit.

Miracle resort lara
Hotel Miracle Resort ligt in de kustplaats Lara, wat zand betekent.