Smartwatch

Wat is een smartwatch?

Een smartwatch is een intelligent horloge waarvan de mogelijkheden veel verder gaan dan het weergeven van de huidige tijd. Het kan worden aangesloten op de smartphone of functioneert als een volledig onafhankelijk apparaat met een geïntegreerde simkaart, zoals de LTE-versie van de Samsung Galaxy Watch. In het dagelijks leven maken de modellen de communicatie gemakkelijker voor hun eigenaren.

Net als bij een mobiele telefoon laadt de drager apps op zijn smartwatch en vergroot zo het scala aan functies. Modellen van de Michael Kors Access Bradshaw 2 tot de Fossil Carlyle HR tot de TicWatch Pro werken met Google’s Wear OS-besturingssysteem.

De applicaties zijn daar verkrijgbaar in de Play Store. Alle generaties van de Apple Watch gebruiken de App Store onder watchOS. Niet te vergeten zijn smartwatches voor kinderen, zoals de Xplora X4. Ze dienen als alternatief voor mobiele telefoons en maken tracking op elk moment mogelijk.

Wat kan een smartwatch doen?

Smartwatches zijn allrounders in de gedaante van een polshorloge. Of het nu gaat om oproepen, berichten in de vorm van e-mails of berichten van de koeriersdiensten of nieuws van de sociale netwerken – alle informatie die op de smartphone wordt ontvangen, is op bijna elke smartwatch toegankelijk.

Een andere basisvaardigheid is het volgen van fitness. Dit houdt in dat ze stappen tellen, calorieverbruik berekenen, hartslag meten en slaapgedrag analyseren. Ook gezondheidsaspecten komen steeds meer in beeld. Als voorbeelden kunnen hier een ECG-functie of stressmonitoring worden genoemd.

Een groeiend aantal van deze intelligente horloges biedt de mogelijkheid om muziek af te spelen. Voor een actieve persoon die fitness en interactiviteit gecombineerd wil hebben op één apparaat, is de smartwatch een onmisbare metgezel.

Voor wie zijn smartwatches bedoeld?

Voor elke doelgroep is er nu een rijk aanbod aan smartwatches. Door de toenemende veiligheid en communicatie zijn speciale GPS-horloges voor kinderen en senioren mogelijk.

Als je de uitstraling van een klassiek uurwerk niet wilt missen, kun je hybride smartwatches gebruiken. De intelligente eigenschappen van deze modellen zijn op het eerste gezicht niet te zien door de analoge draaiknop.

Smartwatches met touchscreen bieden ondertussen de meest uitgebreide uitrusting en dus de meeste functies. Vrouwen worden meestal aangesproken met compactere en vrouwelijkere ontwerpen. Mannen verwachten grotere versies met een mannelijke uitstraling.

Wat is de beste smartwatch?

Wat de beste smartwatch is, hangt van vele factoren af, en van de persoon in kwestie. Maar kijk eens naar onze top 5 en welke beste smartwatch voor jou geschikt is.