opleiding

Wat kun je worden na een management opleiding?

In de huidige samenleving en moderne tijd is het belangrijk dat je snel kunt schakelen en je goed kunt aanpassen op al die snelle veranderingen. Een manager is iemand die stevig in de schoenen staat en een voorbeeldfunctie is voor bedrijven. Maar een manager is nog veel meer dan alleen dat. Management opleidingen zijn meestal erg breed inzetbaar. Wij gaan je vertellen wat je kansen op de arbeidsmarkt zijn als je een opleiding management hebt afgerond.

Waarom een management opleiding?

Laten we eerst maar eens bij het begin beginnen. Want waarom zou je beginnen aan een management opleiding? Het komt vaak voor dat iemand met een leidinggevende functie door zou willen groeien, maar daar nog niet de nodige kwalificaties voor heeft. In dat geval komt een management opleiding goed van pas. Maar het komt ook geregeld voor dat een management opleiding gekozen wordt omdat het dus erg breed inzetbaar is. Het is dus ideaal voor als je nog niet echt een idee hebt op welk gebied je je wil specificeren.

Wat leer je precies?

Tijdens een management opleiding worden alle dingen die je in de praktijk zo meemaken in theorie behandeld. Daarnaast ga je ook aan de slag met het versterken van je persoonlijke vaardigheden en leer je reflecteren op jezelf. De docenten waar je les van krijgt hebben zelf ervaring in het vakgebied en kunnen daarom de meest actuele onderwerpen te behandelen.

Maar wat kun je dan worden?

Er zijn verschillende soorten management opleidingen. Wij zetten een aantal voorbeelden voor je op een rij:

  • Algemene management opleiding
  • Onderwijsmanagement
  • Verandermanagement
  • Hotel- en vrijetijdsmanagement

Wat je kunt worden na een management opleiding is dus afhankelijk van welke je kiest. Met een algemene management opleiding kun je bijna overal aan de slag. Als verander manager houdt je je binnen een organisatie vooral bezig met het personeel en de veranderingen.  binnen het bedrijf. Na een opleiding hotelmanagement kun je je eigen hotel gaan runnen of manager worden van een bar of restaurant. Heb je een hotelmanagement opleiding afgerond en wil je toch een andere richting op? Geen probleem want ook een hotelmanagement opleiding is breed genoeg om daarna door te kunnen stromen in andere richtingen.

Andere opleidingen

Heb je na het lezen van dit artikel toch minder interesse gekregen in een management opleiding? Dat kan natuurlijk. Er zijn genoeg andere HBO opleidingen waar je uit kunt kiezen. Verdiep je eerst goed in wat je leuk vindt om te doen en waar je goed in bent. Vervolgens kijk je naar de opties die er zijn. Om het jezelf makkelijker te maken is het handig om hier en daar om je heen om wat advies te vragen. Van bijvoorbeeld vrienden, kennissen of familieleden. Als je vervolgens een keuze gemaakt denkt te hebben is het aan te raden om een paar open dagen bij te wonen. Op die manier krijg je meer gevoel bij de opleiding, maar ook bij de school zelf. Het is namelijk belangrijk dat je je op je toekomstige school thuis voelt.